hoe was je een gekleurde bijv. poloshirt met een witte kraag?

Ik heb een felrode poloshirt, maar met een witte kraag.
Hoe voorkom je dat de kraag verkleurd? Ik heb dit probleem met meerdere gekleurde kledingstukken waarbij een witte rand aanzit. Hoe voorkom je verkleuring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zeker de eerste keer met de hand wassen. Dan net zo lang spoelen met schoon lauw water tot alle kleurstof uit het water verdwenen is. De witte kraag kun je eventueel voorbehandelen met een vlekkenmiddel. Mijn ervaring is dat je - zeker met rood - zo'n shirt wel een paar keer met de hand moet wassen, voordat alle overtollige kleurstof er uit is. In het laatste spoelwater een scheutje azijn doen, dat is beter dan wasverzachter en houdt de kleur beter vast. Wat oudere kleding kun je best in de wasmachine doen, op lage temperatuur. Maar je zult altijd extra aandacht aan de witte gedeelten moeten besteden.

Dan doe je lauw water in de wasbak met een scheut azijn, goed kneden en dan uitknijpen en uitwassen in de wasmachine.

In principe moet je er van uit gaan dat het rood dan niet af gaat geven. Dat zal de maker toch ook aan gedacht hebben gooi er voor de zekerheid zo'n color catcher doekje bij waarmee je verschillende kleuren samen kunt wassen. En anders maar een roze kraag past er ook bij. Het is onmogelijk om 1 kledingstuk in 2 keer te wassen.

Bij de kleurwas. Doe ik ook. Ik doe er altijd voor de zekerheid een ColourCatching doekje bij!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100