Hoe maak ik het beste de voegen schoon in mijn badkamer tussen de tegels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gebruik schimmelweg van Citin, is tegen vocht- en schimmelplekken. Heb ik gekocht in de supermarkt. Had zwarte vlekken in de kitranden,en zaten al te dubben om alle kitranden er uit te halen en opnieuw af te kitten. De voegen waren ook echt smerig, ondanks het vele poetsen met tandenborstel chloor, azijn, cilitbang maar met Citin is alles weg. Top spul. Inspuiten, en lekker laten weken. En later herhalen. Pas op met kleding en je ogen.

Bij de doe-het-zelf is een speciale voegenreiniger... Moet je nog meer en beter dan dat?

Met antikal en een oude tandenborstel kom je een heel eind!

Schuurmiddel en een schuurspons of tandenborstel.

Werkt perfect.....

Met een periodieke sanitairreiniger die voor 12% uit fosforzuur bestaat die je dan vervolgens 1 op 30 kan verdunnen met water... Na het aanbrengen enkele minuten laten inwerken en afspoelen maar. Wanneer deze periodieke sanitairreiniger uit zichzelf gaat schuimen dan is het gewoon hoognodig dat je deze gebruikt. Want dan heb je een serieus hygiëne probleem... En check even de kleur van de voegen, voordat je grijze voegen wit probeerd te krijgen. Dat wilt niet echt lukken...

Van HG is er voegenmiddel te koop,Erg goed spul,maar doe wel een mondkapje voor en het raam open. Je moet ventileren als je dit gebruikt. Bij Gamma of Karwei kun je ook kleine staalborsteltjes kopen,ga hiermee over de voeg-werkt ook uitstekend!

Ja idd als je het gaat schoonmaken met sterk spul, bleekwater of hg, of iets vergelijkbaars. Kijk uit voor wat je in adem! Ik ben vorige keer ook fanatiek aan de slag gegaan. En raakte ook bijna buiten westen!

HG werkt inderdaad prima, maar wat net zo goed werkt en stukken goedkoper is is chloor. Draag wel handschoenen, doe het onverdund op een spons, wrijf het over de vieze voegen, kwartiertje in laten werken, met de douchekop afspoelen en het is helemaal schoon. Toegevoegd na 1 minuut: En zet inderdaad even een raampje open, inademen is slecht en je krijgt er hoofdpijn van.

Tegelvoegen in de badkamer krijg je weer mooi schoon door ze in te smeren met een oude tandenborstel en een beetje verdunde bleek. Even in laten trekken, afspoelen en klaar!

Na alle tips over het middel dat je kunt gebruiken nog een advies: Gebruik voor het borstelen een zachte borstel. Mijn ervaring is dat een borstel die bestemd is voor het uitborstelen van schoenen veel prettiger werkt dan een hard exemplaar.

Ha, die Timmer1; Een (klein model) stoomreiniger doet het ook prima.

Met stoom en een reiniger,ellebogenstoom welteverstaan.

Met dit, en wat schoonmaak middel er bij

Inspuiten met chloor en dan met een sponsje afnemen. Hara ( schoonmaakmiddel merk) en met de speciale handschoen die er bij hoort is het zo schoon(het kost wel wat maar je bent wel zo klaar)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100