Is er een milieuvriendelijk alternatief voor kalkreiniger?

Onze douchecabine zit altijd onder de kalkvlekjes, die ik alleen kan verwijderen met Antikal of een soortgelijk product. Nu heb ik het vermoeden dat dat slecht is voor het milieu. Maar met allesreiniger of Glassex krijg ik de kalkaanslag niet weg. Is er een alternatief?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Froggy is een natuurlijk choonmaakproduct. En ik meen ook ecologisch. Het bestaat uit verschillende artikelen. Zoals allesreiniger en afwasmiddel. Maar ook azijnreiniger en dat zou ik adviseren voor jouw kalkaanslag. Ik werk in een DA drogist en daar is het zeker te verkrijgen. Is het niet op voorraad. De drogist kan het voor u bestellen.

Bronnen:
http://www.ecofroggy.be/nl/

azijn Zoals elk zuur lost azijn neergeslagen kalk (ketelsteen) op. Daarvoor is gewone azijn wel bruikbaar, maar beter is het om de speciale schoonmaakazijn te gebruiken waarvan de pH lager is en de azijn dus zuurder.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Azijn

Een waterontkalker plaatsen. De douchekop wordt niet meer wit, het koffiezetapparaat slibt niet meer dicht, het verwarmingselement blijft schoon, je hebt veel minder wasmiddel nodig enz. enz. Het is even een flinke investering, maar het heeft wél zijn voordelen. http://www.aquacell-waterontharder.nl/cms/waterontharder/aquacell-waterontharder.html?gclid=CMuW_di2q7ACFQwjfAodtUcbWw

Maak nog 1 keer de cabine kalkvrij, met een azijnoplossing of ontkalker die je nog hebt staan, de volgende keren na het douchen de douche en kranen droog maken en het blijft kalkvrij, milieuvriendelijker kan het niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100