Hoe krijg ik een rooster van een afzuigkap schoon? de vet druppels hangen eraan van de vorige eigenaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Even naar de Wibra Dasty halen. Even in spuiten afspoelen en weer brandschoon. probeer maar het werkt echt en Dasty kost nog geen twee euro,wel de gele Dasty halen.Succes er mee.

Stap 1: pak een grote waterdichte bak Stap 2: gooi er kokend water in en een flinke lepel SODA Stap 3: leg het rooster in de bak bij ons was het vet er binnen een paar minuten helemaal vanaf. ik gebruikte: driehoek fijne soda extra gezuiverd http://www.supermarktaanbiedingen.com/product/driehoek-soda-fijn-extra-gezuiverd-helpt-onder-andere-bij-het-ontstoppen-van-wastafel-en-gootsteen-altijd-oplossen-in-heet-water-dosering-is-1-a-15-eetlepel-per-5-lr-water-zak-agrave-1-kg

Ik doe ze altijd gewoon in de vaatwasser. Gaat prima!

Doe het rooster in een vuilniszak alvorens je het rooster zeer ruim met ammoniak hebt ingesmeerd. Doe de zak dicht en laat deze een dag of een nacht staan. De volgende dag dan is het vuil los geweekt en kun je met enige druk het vuil er makkelijker afkrijgen.

Ik doe dat altijd in het bad, heet water met een flinke scheut afwasproduct, een half uurtje laten weken en dan met een schuurborsteltje proper maken, werkt altijd. Tenzij u een vaatwasmachine heeft.

Het beste wat je kunt gebruiken voor de afzuigkap is het schoonmaakmiddel St. Marc. Je kunt dit kopen in de schilderswinkel en is bedoeld voor het ontvetten van bijvoorbeeld hout om dit te schilderen. Bij mijn zusje deed de afzuigkap het gewoon niet meer. Zij heeft de St. Marc puur op de roosters gedaan en hij loopt weer als een zonnetje. Het product is niet echt goedkoop ( ongeveer 5,50 euro per liter) maar het werkt echt fantastisch. Ook voor bijvoorbeeld het ontvetten van de keuken. Het heeft ook nog een prettige dennenlucht. Succes !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100