Hoe kun je "vergeling" uit een camper wegkrijgen?

Mijn ouders hebben al enkele jaren een camper.
Van de week brachten ze hem weg voor onderhoud en opeens viel het hen op dat de witte "muren" van de camper vergeeld waren, waarschijnlijk door invloed van de zon (zij roken geen van beiden en ook eventueel bezoek mag niet binnen roken).

Zijn er middelen om deze vergeling tegen te gaan/terug te draaien?

Weet jij het antwoord?

/2500

vergeling kan ook komen van koken, ik zou eerst voorzichtig, in een slecht zichtbaar hoekje, eventjes ontvetter proberen. vergeling door de zon, betekent in essentie dat het "materiaal" zelf veranderd is, er zit dus niks op, het zit er in, en dan moet je dus denken aan opschuren en schilderen, in die richting.

De wanden van de meeste campers waren / zijn afgewerkt met multiplex. Je vertelt niet of de wanden al eerder met een latex of papier behang zijn afgewerkt? Is dit het geval dan kunnen de inhoudsstoffen uit het hout / triplex door vocht kringen geven in de toplaag. Waar en hoe is de camper gestald geweest de afgelopen winter? Als bovenstaande speelt kan je de wanden het beste geheel afwerken met een goede synthetische muurverf die tevens de vlekken isoleert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100