Is het wassen op 60 graden essentieel hygiënischer dan op 30 graden? Is daar onderzoek naar gedaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'Wassen op 60 graden gezonder' Wie zijn kleding wast op een lage temperatuur, kan daar ziek van worden. Bacteriën en micro-organismen gaan niet dood onder de 60 graden en wie de was doet op 30 graden, maakt zijn kleding alleen visueel schoon.

Bronnen:
textilia

Hoe hoger de temperatuur hoe beter want bij een hogere temperatuur word de kleding soepeler waardoor het vuil makkelijker loskomt en het vernietigd bacteriën die niet tegen een temperatuur van 60°C kunnen

Jazeker daar is onderzoek naar gedaan. Als je gezond bent kan je niets krijgen van de bacteriën, daar heb je je weerstand voor. Op dezefde site was ook de uitslag van een ander onderzoek, een jeans die 2 weken niet gewassen is bevat ongeveer evenveel bacteriën als een jeans die 15 maanden niet gewassen is.

Bronnen:
http://www.vandaag.be/lifestyle/57773_jean...
http://www.vandaag.be/wetenschap/22064_wie...

In mijn familie lopen heel wat technische mensen rond. Zelfs een echte witgoedspecialist. Hij raadt aan om beddengoed, handdoeken en alles wat 60graden verdraagt altijd te wassen op 60graden. Witte handdoeken, theedoeken en witte lakens verdragen 95graden. Was twee keer per maand een 95graden was. Zo blijft je wasmachine in betere conditie. Bij 60graden dood je de bacteriën, maar 95graden was je alle troep uit de machine. En voor de energie besparing kun je beter gewoon het bovenstaande doen. Een wasmachinereparatie is duurder dan de besparing van energie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100