Hoe moet ik mijn Nepalese vest met verfopdruk reinigen ?

gekocht op een wereldmuziek festival. Zit geen was labeltje in . Gemaakt van verschillende lapjes stof ( vierkantjes) . Opgefleurd met geverfde tekeningen en figuurtjes, maar geen watervaste verf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kunt zoiets het beste wassen met de hand... gebruik lauw tot koud water met zout erin of azijn... die zorgen ervoor dat de kleuren minder (of liever niet) uit de stof spoelen... daarna naspoelen met lauw water met een beetje wasverzachter Toegevoegd na 8 minuten: ooo... ik zie net dat de verf al niet watervast blijkt te zijn... dan wordt het lastig... chemisch reinigen doen de meeste bedrijven alleen als er een etiket met tenminste de samenstelling in zit... dan maar buiten hangen als het een keer mistig is of in de badkamer... als je de stof wil opfrissen zonder te wassen kun je het geheel wel besprayen met california water dat je koopt bij de chinese supermarkt... doe het california water in een plantenspuit en bespuit daarmee je kledingstuk... het verdrijft alle kwalijke geuren... Toegevoegd na 12 minuten: florida water bedoel ik...

Als de verf er op niet watervast is zou ik bijna zeggen: Vraag de stomerij. Maar dat zou nog wel eens heel lastig kunnen worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100