Hoe krijg je wit weer wit?

Ik draag een witte fleece. Hiervan wordt de kreeg enzo rapper vuil. Ik krijg het in de wasmachine niet wit, ondanks alle toevoegingen die wit beloven. De was draait ook op 60°.

Toegevoegd na 25 seconden:
kreeg = kraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het enige wat ik ken wat wit op een veilige manier weer heel erg wit krijgt is Vanish White. bleekmiddel maakt iets wel even wit, maar beschadigd de vezels ook en vergeelt ze op den duur. daarbij komt dat 100% synthetisch is, dus dan moet je oppassen met chloorbleekmiddel. wel grappig dat ik nu rechts van het schermpje ineens een 'vanish' plaatje zie. maar ik sta erachter, het werkt het allerbest! Vanish, de witte pot.

Je zou kunnen proberen je kraag in te smeren met shampoo, en dat een half uurtje in laten trekken. Ik deed dat met witte uniformbloesjes altijd, en dat werkte goed.

Wat bij mij (bijna) altijd werkt is insmeren met afwasmiddel; bij voorkeur met citroen. Een paar uur laten intrekken en dan wassen.

los een kunstgebitbruistablet op in een half kopje warm water, giet het nog bruisende spul op het vuil en dep of wrijf voorzichtig schoon.

Ik heb meerdere kledingstukken die volledig wit waren laten weken in bleek. Na een paar uur gewoon wassen in de wasmachine....super wit :)

Voeg eens een pakje bakpoeder (in bakpoeder zit een bleekmiddel: bicarbonaat) bij het wassen in de wasmachine. Zo krijg je de kraag weer helemaal mooi wit.

Bleekmiddel is erg gevaarlijk. Ik heb nog nergens gelezen dat je het bleekmiddel sterk moet verdunnen en dat je na korte tijd je kledingstuk goed moet spoelen. Als je het te lang in de bleek laat staan, dan vallen straks de gaten er in en dat wil je toch niet. Het is verstandig om het shirt niet zo lang te dragen totdat de kraag vuil is, maar het eerder in de was te gooien. Of draag er iets onder, zodat de kraag langer schoon blijft. Als je het shirt in de was gooit, meteen de kraag nat maken met witte shampoo, zodat het ergste vuil los kan weken. Biotex vlekkendepper kan ook of anders ossengalzeep. Doe bij je wasmiddel voor de witte was een zakje blauwsel, Vroeger werd dat gebruikt om de lakens witter te maken. Wit met een zweempje blauw lijkt veel wit dan alleen maar wit. Echt waar ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100