Gezocht; oplossing voor stinkend beddengoed ?????

Beddengoed wat voorheen altijd heerlijk fris rook stinkt ineens gigantisch.

Dit inmiddels al 4x gewassen, 1x op 60 gr en 3x op 95 gr, met een normale dosering wasmiddel (omo color) en wasverzachter (c1000 huismerk), zelfs op extra lange wasprogramma's.

Ook gewassen met de toevoeging van azijn.
En de machine zelf leeg gedraaid met bleekwater op 95 gr.

Na alle wasbeurten wel gedroogd in de droger.

Zelfde probleem eerste 2 keren ook met de handdoeken, na het scheiden van handdoeken en beddengoed en het apart te wassen is de lucht wel zo goed als uit de handdoeken. Helaas blijft het extreem in het beddengoed.

Allemaal niet geholpen,
Iemand een oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

spuit het in met alle nare geurtjes weg van HG en droog het daarna in de droogtrommel

Check de rubberring die de deurafsluit. Vermoedelijk is deze zwart en zit vol met bacterien. Enige remedie: wasmachine meerdere malen met soda laten draaien. Nog beter een nieuwe ring maar deze zijn niet goedkoop. En in het vervolg niet op te lage temperaturen wassen en gebruik geen vloeibaar wasmiddel. Succes ermee.

Het kan aan de materiaal liggen waar het beddengoed van gemaakt is liggen. Geurtjes gaan na verloop van tijd in sommige stoffen zitten en zijn er niet meer uit te wassen. Als de lucht er eenmaal in zit, gaat het er niet meer uit.

Probeer de machine eens te reinigen door ze leeg op de hoogste temperatuur te laten draaien met een vaatwastablet of vaatwaspoeder. De bacteriën worden dan verwijderd. Maar ook regelmatig de zeeplade en zo mogelijk de afvoerpomp schoon, dan hoeft u niet meer bang te zijn voor de vetluis, wasluis of zeepbacterie. Want dat is waarschijnlijk de oorzaak van uw problemen. Als u veel op 30 of 40 graden wast, dan moet u de machine eens in de drie maanden op die manier reinigen. Toegevoegd na 5 minuten: Oh ja en best geen vloeibare wasmiddelen meer gebruiken. Dat zou ook een oorzaak van wasluis kunnen zijn.

Bronnen:
http://huis-tuin-en-wonen.infoyo.nl/klusse...
http://www.gigantbv.nl/index.php?p=2

ik denk eerlijk gezegt dat het er niet meer uit gaat,waarschijnlijk is de was een keer niet helemaal kurkdroog de kast ingegaan,dan krijgt het een stinklucht daarna.

Zet je beddengoed eens in een emmer water met een klein scheutje Dasty en laat dat een nachtje staan. Ik heb dat een keer gedaan omdat ik toen een heel hardnekkige vlek wilde verwijderen maar mijn wasgoed bleek toen ineens ook heel lekker te ruiken. Je moet dan de gele flacon van Dasty hebben. Dasty is te koop bij Wibra. Het is eigenlijk niet bedoeld voor het verwijderen van vieze luchtjes maar wie weet helpt het, gezien mijn ervaring.

Las dat je de wasmachine goed schoongemaakt had. Dat is goed, dus vanaf dat punt moet je beginnen. Weet niet hoeveel beddengoed je in 1x in de machine doet. Als je trommel te vol zit, is het gevolg dat alles alleen maar nat wordt en niet schoon, met als gevolg dat het gaat stinken. De gouden regel voor het vullen is: Stop zoveel wasgoed in je machine, dat je de ene hand er plat op kunt leggen met daarbovenop je andere met je duim omhoog!!!!!!!!!! Dan heeft je wasgoed de ruimte om 'gewassen' te worden. Als je beddengoed in de droger doet, moet je het een paar maal uit elkaar schudden en weer terug doen, zodat het helemaal droog is. Beddengoed heeft namelijk de hinderlijke gewoonte om op een bal te draaien. Of je het wilt strijken hangt van jezelf af, dit heeft geen invloed op de lucht. Natuurlijk kun je het ook eens buiten drogen als je daar de ruimte voor heb. Toegevoegd na 2 minuten: Je wasgoed gaat dan stinken van huidschilfertjes die wel nat, maar niet verwijderd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100