Hoe krijg ik een vetvlekje uit mijn ongelakte houten tafel?

Er heeft een minuscuul chipskruimeltje op de tafel gelegen en de volgende dag stond er een grote kring omheen van vet!

Ik heb er al aardappelmeel op gestrooid en een paar nachten op laten liggen, maar haalde niks uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je het met een fijne korrel zeer licht moet schuren.

Proberen met een stukje keukenblok en een lauwe strijkbout

ik heb zelf onbehandeld teakhout en ik krijg vetvlekken weg met vloeibare groene zeep, kokend water erop en dan met een schuursponsje licht schuren. dit was het advies van de verkoper en het werkt prima!

Advies van een meubel man. Als je tafel massief is,eerst met grof schuur papier schuren, let op! niet alleen het plekje maar een groter opervlak schuren, anders krijg je kuil. Dan na schuren met een fijn schuur papier. Met het schuren kan je best flink duwen(want hij is toch massief). Is het fineer? dan moet je voorzichtiger te werk gaan, anders schuur je door de laag heen. Nooit met nattigheid schuren.

Indien het geen dun blad is, geen fineer of parketblad, dan zou je het met de ouderwetse groene zeep, wél de echte driehoek, kunnen behandelen. De groene zeep met de spons van een schuursponsje uit het potje halen, nadat je het in warm water hebt gedompeld op de hele tafel aanbrengen en het hele blad goed insmeren met de achterkant van het schuursponsje. Dit laat je een nachtje staan. De volgende dag met warm water en een oude handdoek er weer afhalen. Dit kan je zo vaak herhalen als je wilt. Hij zal steeds lichter worden naarmate de zeep eruit getrokken wordt. Met het eruit trekken van de zeep haal je ook de vetvlek weg. Vaak hebben meubelzaken houtzeep hiervoor en er is ook zoiets als 'Woodclean' intensieve houtreiniger. Indien je de laatste gebruikt, dien je op de tafel toch weer een houtzeeplaag aan te brengen. Meer info over houtzeep; http://www.oranjebv.nl/product/119/Houtzeep.html

Ik zelf gebruik voor mijn opium tafel (ongelakt teak) als het tijd is voor een nieuwe olie laag vanwege kringen en vlekken altijd heet water, ongeveer een halve emmer en drie scheppen soda. Een grote zachte spons gebruik ik omde tafel flink mee te "soppen" en daarna nog een keertje met schoon water "soppen" en alle vet vlekken, kringen en olieresten zijn er echt helemaal af, ook mijn chippies vlekken.....

Zelf giet ik op zo een plek wat aceton en druk er tissues op. dit enige malen herhalen. Het vet en de paprikakleur lossen op en zuig je in het tissue. NIET poetsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100