Kan ik een lamp, compleet met fitting en trekschakelaartje gewoon in het sop gooien?

uiteraard laat ik het geheel langdurig drogen.

Toegevoegd na 58 seconden:
met lamp bedoel ik zo'n kroonluchter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik raad je het ten zeerste af. Het gaat mij er niet om of als goed droogt, geloof het direct dat je wel zo verstandig bent. Echter de kabels voor de lampjes zijn aan het uiteinde gestript zodat e koperen kern bloot ligt, ook hier trekt water in wat zeer veel tijd kost om te laten drogen (eerder maanden dan dagen), met als gevolg dat de kern gaat oxideren, oxidatie tast niet alleen het koper aan maar ook de isolatie. Dit betekent dat de dunne draadjes van de kern kunnen gaan breken waardoor er een slecht contact ontstaat (lamp brand niet) en er door aangetaste isolatie kortsluiting ontstaat (isolatie brand wel). Niet doen dus.

ja, kan wel mits je het heel goed laat drogen. Ik zou de fitting er even afdraaien om roest te voorkomen, da's zo gebeurt (rond hulsje en een contactvoetje). Daarna op de verwarming leggen. Niet in de vaatwasser doen, maar met de hand schoonmaken.

Denk dat je een kroonluchter bedoeld met van die glazen pegels. het zou wel lekker makkelijk zijn om die in het sop te laten zakken,K.zou het toch niet doen. Helaas, maar ik zou er wat tijd aan besteden,een fles spiri tus , doekje ,en de pegels lekker schoonmaken. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100