Kan allesreiniger ook gebruikt worden om af te wassen?

Ik kan mij voorstellen dat bijvoorbeeld wc-eend niet gebruikt kan worden omdat het wat te dik en te krachtig is, maar allesreiniger lijkt me even sterk en even vloeibaar als afwasmiddel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb dit ook wel eens gedaan en kreeg maar moeilijk het geparfumeerde luchtje (en smaakje) van mijn vaat. Bovendien blijft er soms met allesreiniger een filmlaagje achter op je spulleke, de vaat gaat er wel enorm van glanzen, dat dan weer wel ;) Maar het lijkt ook vettig. Je kunt beter, als je een keer geen afwasmiddel in huis hebt, de boel goed afspoelen met heet water en als je dat in huis hebt eventueel wat citroen(sap) gebruiken. Of je spoelt de boel een beetje af zodat het niet aan gaat koeken en je laat het lekker staan tot de volgende dag.

Als de nood aan de man is kan dit zeker. Maar enorm goed afspoelen met heet water. Maar als je afwasmiddel kunt gebruiken is dat natuurlijk veel beter. Het zou kunnen zijn dat je afwas gaat ruiken naar deze reinigers.

Ach jawel. Het is rotzooi natuurlijk, maar dat is afwasmiddel ook. Dus heel sterk verdunnen en goed naspoelen.

Met shampoo gaat het ook heel goed. Dat zou ik nog eerder gebruiken dan wc-eend of zo. Daar kunnen vervelende chemicalien in zitten.

Ik zou het niet doen,in allesreiniger zitten andere stoffen dan in afwasmiddel. Daarin tegen kun je afwasmiddel wel gebruiken als allesreiniger.

Dit zou als de nood aan de man is wel kunnen. Maar in afwasmiddel zit een krachtige ontvetter. Dit ontbreekt in een allesreiniger. Vandaar dat je afwas daarna enigszins vettig zal aanvoelen.

Ik weet dat in allesreiniger chemische dingen kunnen zitten die schadelijk kunnen zijn als je daar (veel) van binnen krijgt. Ik zou het dus niet doen, gewoon goed afspoelen en snel om afwasiddel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100