Soms stinkt de berging waar mijn wasmachine staat naar rioolgas, maar erger is dat af en toe de was vreselijk stinkt, Temperatuur maakt niet uit.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat de stankafsluiter (zwanenhals) waarop je wasmachine is aangesloten niet goed meer werkt, of opgedroogd, verdampt, is. Kijk daar eens naar. Je kunt het controleren door iedere dag daar water doorheen te gieten. Dan moet het, als het goed is, niet meer stinken. (Ik denk dat je af en toe veel was doet ipv iedere dag een klein wasje?) Succes.

als je was stinkt heb je last van zgn "wasluis"": resten wasverzachter en wasmiddel in je machine. Remedie: paar keer leeg laten draaien op 90 graden, met een handje fijne soda in de trommel. Voor de rest; Als je was klaar is, de machinedeur open laten, de wasmiddellade iets open trekken. Stop met wasverzachter; een scheut schoonmaakazijn in het wasverzachterbakje werkt hetzelfde (en het ruikt echt niet zuur), en ontkalkt ook nog tijdens het wassen. Hoef je ook geen calgon. Veel goedkoper dan wasverzachter.Gebruik minder wasmiddel; de helft van wat aangeraden wordt is meestal genoeg. Ben je bang dat vlekken er niet uitgaan? zet het kledingstuk een nachtje in een emmer met Biotex.

Als het niet de zwanehals is dat is het toch vetluis of iets dergelijks. je kan de machine eens een keer op 90 graden leeg laten draaien en een flinke scheut bleek er bijdoen. kijk ook even naar de waspoeder bakjes nadat je dit hebt gedaan vetluis zit graag in oude zeep resten. frist je machine meteen een stuk op (eigen ervaring )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100