hoe krijg je kalkresten van je kraan weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

met HG blauw, niet te lang in laten trekken en hij is weer als nieuw.

schoonmaak azijn werkt ook erg goed om kalkresten te verwijderen. gebruik ik altijd in m'n waterkoker!

Wekelijks met Calgonit, dan heb je helemaal geen last meer van kalk. Als het eerst even op een wc papiertje doet en het over de kraan legt (zodat de kraan helemaal is ingepakt,) dan even half uurtje laten weken, afspoelen en je kraan glimt weer als een keuteltje in de maneschijn. Dan is het een kwestie van bijhouden. Toegevoegd na 3 minuten: desnoods nog even met een schuursponsje, als het er niet in eens af wil, maar glimmen doet het!

Kalkaanslag op kranen, spuit er wc. eend op, even laten intrekken, en afnemen met doekje, bij hardnekkige (oude aanslag) een paar maal herhalen. Je zult versteld staan van het resultaat.

Bronnen:
http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rub...

Kranen met kalkaanslag maak je best proper met een sopje van water en azijn. Gebruik een tandenborstel om de hardnekkigste aanslag weg te schrobben. (je kan dezelfde truc toepassen als met de douchekop). Dep papieren doekjes in een sopje dat voor de helft uit water en voor de helft uit azijn bestaat, draai het doekje rond de kraan en bevestig een plastieken zak met een elastiekje rond de kraan. Een nachtje zo laten en van kalkaanslag is geen sprake meer. Ook beter voor het milieu trouwens dan chemische producten.

In feite werken alle middelen met een zuur erin. Probleem is echter dat een zuur ook de chroomlaag aanvreet. Probeer zoutzuur, maar spoel dat onmiddelijk af. Laat je niet verleiden om dure middelen te nmen. Ze werken tegen kalk en tasten chroom aan,. of ze werken niet. Mijn ervaring is dat de meeste (speciale) middelen tegen kalkaanslag niet werken.

Ik gebruik meestal Cif, dat is een veilig schuurmiddel dat het chroom niet aantast en dat doe je op zo'n geel met groen sponsje; azijn of schoonmaakzijn kan ook goed werken, maar let op dat je het niet te lang laat zitten want ik heb het gehad met kranen dat het de chroomlaag van de kraan aantast; ik zou azijn of schoonmaakazijn niet langer dan 10 min. laten zitten en daarna goed afspoelen met water!

ontkalker hebben ze hier voor uitgevonden. (schoonmaak) azijn werkt ook. na gebruik je kraan afdrogen voorkomt kalkaanslag, dus dat scheelt weer een klusje.

Antikal (spuitflacon) doet ook wonderen !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100