Waarom is het gebruikelijk dat je maar 1 handdoek gebruikt in de badkamer (per persoon)? Het zou toch logischer zijn er 2 te gebruiken?

Immers, met die handdoek droog je zowel je gezicht als je geslachtsdeel af, als je erover nadenkt is dat niet erg fris...

Weet jij het antwoord?

/2500

zolang je van boven naar onder werkt zie ik geen probleem, en dat is over het algemeen de slimste volgorde van afdrogen... Toegevoegd na 25 seconden: en als je je afdroogt terwijl je nog vies bent gaat er ergens iets mis..

Misschien is dat bij jou gebruikelijk, maar ik gebruik altijd 2 handdoeken. 1 voor boven, 1 voor onder. Er zijn zelfs speciale handdoeken voor te krijgen.

Het lijkt me wel zo fris gewoon twee te gebruiken. Het is helemaal niet hebruikelijk om 1 of 2 handdoeken te gebruiken. Soms gebruik ik er zelfs 3. Een extra voor mijn haar. Dus lijkt me helemaal niet dat je per se 1,2 o meerdere moet gebruiken. Mag je zel bepalen.

Waarom is dat eigenlijk niet zo fris? Je droogt je zaakje beneden toch af na het douchen of badderen? Als dat niet fris is, dan moet je toch echt beter douchen. Je gaat toch geen vieze kont of geslachtsdeel afdrogen? Als je schoon genoeg opjezelf bent is jouw gezicht dan net zo schoon als je kont om het maar even zo te zeggen. ;-)

Logischer is drìe handdoeken! (Volgens mij dan hè!) Eèn normaal formaat voor de bovenkant tot nèt iets onder je navel en daarna je benen, èèn zogenaamd gastendoekje voor je bibs, en èen gastendoekje voor je voeten. Gastenhanddoekjes gaan iedere dag in de was.

Ik gebruik er ook twee een grote voor m'n hele lichaam en een kleine voor m'n haar

Ik zal hier wel veel minnen voor krijgen, maar hier heeft iedereen 1 grote handdoek en die was ik allemaal 1 maal per week. Wat een onzin dat handdoeken vies zijn na 1 maal afdrogen, we slaan zo enorm door in onze hygiene. Stel, we doen elke dag 2 handdoeken per persoon in de was, wij zijn met z'n vieren, dat betekend per week 14 handdoeken per persoon, maal 4 is 56 handdoeken per week en per maand 224 handdoeken in de was. Ik heb geen wasserij maar draai een normaal huishouden. Dus hier 1 grote handdoek per persoon en we zien er allemaal fris en fruitig uit :)

1 grote handdoek moet voldoende zijn .en dan in de wasmand gooien . Je bent immers al schoon , je hoeft alleen je af te drogen .

oke dan de 2e reactie antw 1e is verwijderd door mod . Als het gaat om frisser en gebruikelijk of logischer ,dan volstaat 1 handdoek ook . 2 handdoeken gebruiken is mi niet nodig fris of schoon ben je al na je gedoucht te hebben . is mijn logica . en je bespaart je wasmachine en ook de energie ! 1 draai minder is altijd welkom. Toegevoegd na 14 minuten: ik had dr 1 kind bij die altijd 2 handdoeken gebruikte . vroeg ikwaarom : nou vd vloer die is koud enzooooo. oke daar zit wat in . heb toen zo'n vloer matje vd badkamer gekocht . Tscheelde mij wel 1 draai was dus ...))

1. Wij douchen ons zeer goed (alle gaten en kieren worden gewassen). Dan ben je dus schoon voordat je je afdroogt en worden de handdoeken alleen nat en niet vies. 2. Wij hebben 2 kleine handdoekjes voor de haren/handjes tussendoor wassen en afvegen mond na tandenpoetsen. Nogmaals, alles is schoon en is het alleen voor het afdrogen. 3. We hebben 2 grote handdoeken om ons na het douchen af te drogen en de 'private-parts' worden met een toiletpapiertjes afgeveegd/gedroogd. Zo hebben wij met z'n 2-en maar 2x per week een wasje met handdoeken. We gebruiken 1x per week witte en 1x per week gekleurde handdoeken. Zo kun je een hele machine vol sparen met een witte 'droog' was (sokken, ondergoed e.d.) en de gekleurde handdoeken hebben dezelfde kleur als de matjes en deze gaan dan ook meteen mee. De badkamer wordt dan ook meteen gepoetst en is alles weer fris en fruitig die week.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100