Hoe krijg ik een superdikke kalklaag uit de douche het beste weg? (uiteraard met zo min mogelijk werk)

Ik zie in m'n douche gewoon allemaal bobbeltjes zitten die ook nog een lichtbruine schijn hebben. Gewoon hele lange tijd niet goed bijgehouden. Welk product is het meest geschikt zonder dat ik als een gek alle tegels individueel moet gaan schrobben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik gebruik Dubro antiekalkmiddel voor de koffieapparaat. Deze breng ik onverdund op en de volgende ochtend veeg ik alle kalk weg.

Koop een geconcentreerde allesreiniger, zoals Antikal. Maar dan niet dat spul in een spray, waar je wel eens een reclame van ziet. Ook schoonmaakazijn is niet sterk genoeg voor een flinke kalklaag. Nee, meestal is het een blauwe bus. Ik heb het spul van de Aldi gekocht. Een stuk goedkoper dan de officiele "Antikal" en net zo goed. Ik zie dat de vraag al eens gesteld is en mijn antwoord is ook daar: antikalkmiddel van de Aldi of de Lidl. http://www.goeievraag.nl/vraag/extreme-kalkaanslag-verwijderen.139752 Goed opbrengen met een sponsje. Flink laten intrekken. Stevig afborstelen. En dat herhalen tot het schoon is.

Daar zijn allerlei middeltje voor te koop zoals Antikal en van HG zul je ook ongetwijfeld iets duurs kunnen kopen. Maar ik zeg al dat is duur dus probeer het volgende: koop een fles of een paar flessen (bij voorkeur) schoonmaakazijn, of gewone azijn en giet dat over (een deel van) de vloer uit en daarna afdekken met plastic (om verdamping en de stank zoveel mogelijk te voorkomen). Helpt dit niet dan ben je maar een paar euro kwijt. Een dag of wat laten liggen om in te werken. Dan kun je eens kijken wat het resultaat is. Aan schrobben zul je uiteindelijk toch niet niet kunnen ontkomen. Toegevoegd na 7 uur: Ik zat te bedenken als de laag echt heel dik is zou je kunnen overwegen om die te proberen te breken door er een behoorlijk dikke plank op te leggen en met een flinke hamer daar op te slaan. Uiteraard wel met beleid tenzij je misschien toch op die vloer bent uitgekeken.

HG badkamerreiniger. Rotzooi, maar het werkt wel! Opspuiten, in laten trekken en afspoelen. Eventueel nog met een doekje er overheen gaan. Geen druppeltje zweet! ;) Niet in aanraking laten komen met zilveren sieraden (goud waarschijnlijk ook niet)!

witte wijn onverdund op een doekje doen. Hoeft geen dure witte wijn te zijn. Gelezen in het blad van de Deka. Schijnt goed te werken.

Kalk verwijderen: Autowash / cleaner blijkt ook goed te werken. Kalk voorkomen: Belangrijk is om na het douchen alles goed droog te maken met bijv. een hydrofielluier. En een goede ventilatie is ook belangrijk. .

HG blauw (ja, zo heet dat) is een hele sterke kalkverwijderaar. Te koop bij drogist, bouwmarkt en Marskramer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100