Ik moet wassen, spijkerbroeken, T-shirts boxers, en truien Hoe moet ik dit doen? help!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

T-shirts, boxers en spijkerbroeken zijn van katoen/denim, dat kan allemaal bij elkaar op 40 graden bonte was. Mochten de truien ook van katoen zijn, kunnen ze er ook bij. Alleen even uitkijken met de kleuren, de witte/lichte t-shirts natuurlijk apart wassen, bv. samen met witte handdoeken of hoeslakens of ander wit spul. Voor de zekerheid kun je een flinke scheut azijn bij je wasmiddel doen, dat fixeert de kleuren, dan hoef je ook niet bang te zijn dat het doorloopt (er bestaan ook colour catcher doekjes (o.m. bij Kruidvat te koop, 12 doekjes voor 2,99, hiermee kun je zelfs zwart/witte was bij elkaar doen, maar ik ben er niet echt kapot van).

't licht er aan welke wasmachine je hebt. sowieso witte bij witte was en kleur bij kleur. Achter op het kaartje bij je kleding staat hoeveel grade die aan kan!

Spijkerbroeken en tshirts met een print binnenstebuiten vouwen, truien op lage tempratuur(30 graden), liefst op de hand, de rest kun je zo in de machine flikkeren...

Ik neem aan dat je een wasmachine tot je beschikking hebt? Bonte was op 30 graden,licht gekleurd bont en donker gekleurd bont apart en voor je truien kun je ook op 30 graden wassen,tenzij het echt wol is,dan moet je het koud wassen.

Was sorteren op kleur, deur van de wasmachine open, wasgoed (1 soort) erin, was poeder in het betreffende bakje (geschikt voor die was, bij twijfel waspoeder voor gekleurde was nemen. Graden instellen (ik doe meestal 40) startknop indrukken. Als de wasmachine klaar is, was eruit, ophangen of in de droger en volgende lading er in doen.

Ten eerste geen paniek! Maak het niet onnodig ingewikkeld, dat is nergens voor nodig. De t-shirts truien en spijkerbroeken kun je samen in de wasmachine wassen op 40 graden met een wasmiddel voor gekleurde was. Een normaal programma voor bv synthetisch wasgoed. Heb je nog wat handdoeken of thee doeken of onderlakens liggen? Die kunnen samen met je boxers op 60 graden met dat zelfde wasmiddel gewassen worden. Een katoenprogramma voldoet prima.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100