Wat verbruikt meer water, met de hand afwassen of met een afwasmachine?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk afwasmachine want daar zijn ze voor gemaakt. Afwasmachines verwarmen trouwens hun eigen water wat het ook iets goedkoper maakt aan de ene kant. Toegevoegd na 38 seconden: Afwasmachines zijn zo gemaakt dat ze zo weinig mogelijk water gebruiken om de was/vaat schoon te maken.

Een vaatwasmachine zal meer water gebruiken dan wanneer je een teiltje met warm water gebruikt, en je bent misschien nog vlugger klaar dan met een vaatwasser.

Een beetje afhankelijk van hoe je met de hand afwast en vooral, hoe vaak. Was je 3 maal daags af, dan ben je met de handafwas meer water kwijt, tenzij je je afwas helemaal gaat afspoelen voordat je het in de afwasmachine zet. Het is dus lood om oud ijzer.

als je meerdere keren het water ververst tijdens het afwassen, gebruik je meer water. tel ook mee dat de vaatwasser heter water gebruikt en je vaat dus schoner wordt.

Het is onderzocht. Een vaatwasser verbruikt gemiddeld zo'n 4000 liter per jaar, met de hand afwassen kost 3000 liter per jaar.

Bronnen:
http://www.fan.tv/woon/toontext.asp?id=25586

Het hangt ervan af hoe vuil de afwas is en of je een kopje eerst onder de kraan houdt voor het ergste vuil, vervolgens schoon maakt in een afwasbak en dan onder de kraan naspoelt. Zo moet het eigenlijk. Dan zal de vaatwasser het vermoedelijk winnen.

voor een dagelijkse afwas van een gezin met 2 schoolgaande kinderen ,zul je in je teiltje ongeveer 9 liter water gebruiken ,per dag ,als je voor die afwas de vaatwasser aanzet op een spaarprogramma verbruik je minimaal 15 liter water. meer dus ,als je de afwas dan ook nog voor de vaatwasser afspoelt ,(ongelofelijk hoeveel huisvrouwen dat nog doen )komen daar nog minimaal 15 liter bij. een verbruik van 3 keer de hoeveelheid met de hand ,echter als je de vaatwasser vol laat worden niet afspoelt gebruikt hij nog steeds 15 liter ,terwijl je dan al 3 keer met de hand afgewassen zou hebben en dan is de vaatwasser weer veel zuiniger met het water .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100