Pet verkleurd door de zon(zwarte pet), kan ik dit weer zwart maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan prima met textielverf van de drogist.

als het een new era is kun je beter naar de dichtsbijzijnde foot locker of andere store waar je ze kunt kopen want dan kunnen ze hem of weer herstellen of je krijgt een nieuwe.

Ik zou niet aan verven beginnen, dat kost redelijk geld, geeft een hoop rotzooi en waarschijnlijk een bedroevend resultaat met risico van eenzwart hoofd bij eerste keren dragen en zweten. Beter een nieuwe kopen of misschien staat het juist wel stoer zo'n wat verkleurde pet. En anders als je echt wil kan je met een zwarte spuitbus (geen waterbasis) de buitenkant mogelijk wat spuiten.

Wat ik regelmatig doe is zwarte textielverf kopen van Dylon, te koop bij o.a. Kruidvat. De textielverf-soorten voor in de wasautomaat zijn ideaal voor het verven van grotere textielstukken. Ik doe dan alles wat zwart is, een lange broek, t-shirts etc. in de wasmachine en verf het allemaal weer lekker fris zwart. http://www.dylon.nl/products/verven/textielverf-voor-wasmachine/velvet-black.html Dat is een idee, als je pet in de wasmachine kan. Je kunt ook een tinnetje warmwaterverf kopen. Gebruik 1 tin verf en 30 gram zout voor elke 250 gram stof. Gebruiksaanwijzing zit er bij.

Bronnen:
http://www.dylon.nl/products/verven/multi-...

Ik heb ooit gehoord, maar kan niet onderbouwen of het werkt, maar dat je de stof van een hoed (daar was de tip toen ik het hoorde voor bedoeld) Iets wat ruwig is, je het met het fijnste schuurpapier dat er is kunt schuren, heel lichtjes. Dat zou zijn omdat stof uit kleine haartjes bestaat en de bovenste topjes verkleuren door de zon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100