Mogen vuil geworden sportschoenen in de wasmachine?

Ik doe het nooit, sta ze altijd schoon te borstelen, krabben, poetsen, schrobben..what ever..
Maar broerlief zegt net: gooi ze toch in de wasmachine! Welk of niet doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ze echt vuil zijn doe ik het wel, daarna even opvullen met kranten voor het drogen. Ook sporttassen en rugzakken gooi ik in de wasmachine, eventueel met tecwash (verkrijgbaar bij de ANWB voor €5,00) dit maakt het materiaal weer waterafstotend en wordt daardoor ook minder vuil. Ik verzamel gewoon de jassen en tassen die in de was moeten en doe ze met tecwash (of iets anders zoals Harmisol).

Sportschoenen (nikes en dat soort werk) kunnen best.

Nee, blijft niks van over.

gewoon uitproberen ik ken legio mensen die dat doen en nooit problemen ondervinden.

Ik gooide vroeger mijn Adidas Equipments altijd in de wasmachine. Want dan bleven ze mooi wit... Maar sinds ik de zwarte Adidasjes ontdenkt heb doe ik dit eigenlijk nooit meer... Maar de grote merken kunnen dit erg goed hebben hoor. Zolang je het maar niet dagelijks doet...

In een sloop op een rustig wasprogramma en ze komen er keurig schoon weer uit. Buiten laten drogen eventueel opgevuld met een katoenen doek.

Koude wasstand, wol dus en niet centrifugeren. Als ze dan niet schoon genoeg zijn kun je nog 30 graden proberen zou geen probleem moeten zijn. Niet vergeten om de centrifugestand uit te zetten.

als ze degelijk zijn zou ik het wel doen zonder te hard te laten centrifugeren en op een fijnwas programma 30 gr.

Je kunt ze rustig in de 30 gradenwas mikken. Een teiltje warm water met biotex werkt ook prima.

Dat ligt erg aan de sportschoenen in kwestie. Aan 'generic' sneakers (waar hele volksstammen de hele dag op lopen) valt niet veel te verpesten, maar met kwaliteitsschoenen (Bijvoorbeeld een paar dat je speciaal in de hardloopzaak aan hebt laten meten) zou ik het risico nooit nemen. Bij dat soort schoenen zitten instructies om ze schoon te maken, en daar staat niet voor niets nooit bij dat je ze in de wasautomaat kan gooien.

doe maar hoor, maar dan wel in een waszak, enne, niet te vaak hoor

Ik was ze meestal in de wasmachine op het handwasprogramma

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100