In mijn gootsteenafvoer zit een lelijke bruine aanslag van koffie die ik met geen mogelijkheid weg krijg. Wie weet een oplossing? Dank voor antwoord.

Toegevoegd na 6 minuten:
Chloor, afwasmiddel, soda, alles geprobeerd maar niets helpt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt een BRILLO sponsje proberen. Daar gaat de gootsteen echt van blinken.

Ja hoor, het antwoord is eigenlijk best simpel. Gloor! Gewoon er in spuiten, en even laten instrekken, en naspoelen. Blin-kend schoon ;-)

Los schroeven, pijp eruit halen en goed schoonmaken. Dat is de enige en beste oplossing.

Met jif (schuurmiddel) en een schuursponsje!

iIk krijg alle vlekken uit mijn gootsteen wel weg met cif. Dat moet toch ook lukken met de afvoer? Kijk je er erg tegenaan? Neem dan een oude tandenborstel, doe er cif op en poetsen maar!

Ook al een ontstopper geprobeerd op basis van zwavelzuur? ...ik neem aan dat die soda "caustic soda" oftewel iets als fifax was, een ontstopper dus. En anders blijft over het losmaken van de afvoer en grondig poetsen/schuren. Let bij gebruik ontstoppers zeer goed op de gebruikershandleiding en gebruik NOOIT verschillende soorten ontstoppers door elkaar. Dat kan zeer felle chemische reacties opleveren.

Zulke vlekken schuur je het beste weg met Cif.

DE manier: met zout en een schuursponsje of tandenborstel! Koffievlekken poets je weg met zout. Soms heb je ook koffieaanslag op bijvoorbeeld die padhouders van de senseo... met zout poetsen en weer blinkend schoon :-)

Je moet gewoon flink schuren met Jif of speciaal schuurmiddel voor roestvrijstaal.

Koffie- en thee-aanslag verdwijnt met machinevaatwasmiddel. Probleem bij jou is dat het om het afvoerputje gaat. Dat zou je makkelijk los moeten kunnen schroeven. Wanneer je het dan in een bak heet water zet waar je een halve vaatwastablet in hebt opgelost, kun je de aanslag zo wegborstelen. Werkt ook goed voor mokken, kopjes en lepeltjes met aanslag.

Als het roestvrijstaal is (als je het roostertje in je afvoer bedoelt): met Brillo.

je zou het kunnen proberen met tandenpasta of coca cola tandenpasta werkt hel goed bij mij of probeer het eens met dasty van de Wibra

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100