Hoe verwijder ik schimmel(lucht) uit keukenapparatuur?

Vandaag heb ik op een rommelmarkt voor slechts een eurootje een prachtige professionele kidde (slagroomspuit) gekocht, waar je normaal minimaal 50 euro voor kwijt bent. Helemaal in mijn nopjes dus, maar de tijd dat hij opgeslagen heeft gelegen, was hij waarschijnlijk niet droog, want er zitten wat schimmelplekjes in. Heb hem goed afgewassen, maar de schimmellucht hangt er nog in.
Hoe verwijder ik het beste schimmel en vooral de lucht ervan, alvorens ik mijn nieuwe aanwinst ga uitproberen?

Weet jij het antwoord?

/2500

leg het een poosje in kokend heet water, met een beetje bleekwater. Dit zal en de vlekjes en ook de nare lucht verwijderen. Daarna wel goed schoonspoelen en drogen. Succes.

Je zou gewone schoonmaakazijn kunnen proberen. http://www.schoonmaakazijn.nl/in_huis.htmlhttp://www.schoonmaakazijn.nl/in_huis.html Toegevoegd na 53 seconden: Sorry, link werkt niet. Hier een nieuwe poging: http://www.schoonmaakazijn.nl/in_huis.html

Als het plastic is, kan je het goed omspoelen met koud water, dan gaat de lucht er meestal wel uit.

Afgezien van de agressieve chloor en de schoonmaakazijn is er de veelbeproefde : Baking Soda for Baking Cleaning and Deodorizing! je legt het ding dus een tijdje in water met wat baking soda en Klaar! Bij de toko, in oranje pakjes. Arm & Hammer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100