Wat geeft meer aanslag in de afvoer van de wasmachine, poeder of vloeibaar?

Vorige week heeft de monteur de afvoerbuis van de wasmachine opengemaakt, en die zat voor 80% dicht. Aangekoekt met vuil.
Nu heb ik die wasmachine al 16 jaar en meestal heb ik poeder gebruikt. Komt die aanslag daardoor? Is vloeibaar wasmiddel beter voor de afvoer?
Oftewel: als ik de leiding weer schoon heb, hoe kan ik dan in de toekomst dit voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toen mijn afvoer eens verstopt zat werd gezegt dat het op zich niets uit maakt poeder of vloeibaar. Al kan het zijn dat als je te koud wast de poeder niet goed oplost (zie je dan meestal ook wel aan je kleding, van die witte vlekjes). Kreeg ook de tip om de machine zo nu en dan eens leeg te laten draaien op een hoge temperatuur. Om eventuele zeepresten weg te spoelen.

ik heb ltidj vloeibare wasmiddel omdat mij werd verteld dat dit beter is voor de wasmachine dan poeder en 1 keer in de zoveel tijd kan je het beste 1 malig wasmachine laten draaien zonder was erin of waspoeder of vloeibare wasmiddel mocht er wat zitten wat resten kan dit zonder weer poeder of iets weer een beetje losweken dit kreeg ik toen ook mee als tip

kijk eens op google bij het onderwerp vetluis dan zal het wel duidelijk worden waar je voor moet kiezen!

Draai af en toe een lege machine met ammoniak. Reinigt de machine en ontkalkt! Hoeft dan ook niet perse op een hoge temperatuur. En vloeibaar wasmiddel geeft inderdaad minder aanslag.

Ik heb van mijn moeder geleerd om bij elke was in het bakje voor de wasverzachter een scheut azijn te doen.

Af en toe wassen op hogere temperatuur (kookwas) doet wonderen voor je wasmachine. Als je last hebt van stank en aanslag kun je ook een kookwas draaien met een kopje soda. Op het forum van Wasmachines.nl zijn ook al soortgelijke vragen gesteld. Misschien heb je daar nog wat aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100