Hoe werkt betaling stadsverwarming?

Wij zijn sinds een half jaar op ons zelf gaan wonen en hebben nu stadsverwarming bij eneco (zo ook onze stroom). De koude maanden zijn gekomen en de verwarming staat nu aan. Wij snappen hier nog vrij weinig van. Hoeveel betaal je hier nou voor? Wij betalen eneco elke maand hetzelfde bedrag. In het opbouw termijnbedrag staat :
Ruimte verwarming€ 92,83. Is dit een inschatting op de vorige bewoner? Of hoe werkt dit? Waar zouden wij kunnen zien hoeveel 'warmte' wij verbruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zal toch wel ergens een meter hangen en wel dichtbij de voordeur . Omdat daar de verwarmingsbuizen binnenkomen in jou huis huis . Meestal bij de voordeur heb jij een luik voor de kruipruimte onder jou huis . En daar kan jij ook zien waar de verwarmingsbuizen jou huis binnen gaan . En daar in de buurt zit ook jou meter . Meestal in de meterkast . En voor de betaling die als volgt gaat . Er wordt een schatting gemaakt van het jaarlijks gebruik : of die schatting maak je zelf . En volgens die maanlijkse betaling kun je ook het jaarlijks verbruik inschatten . Als jij teveel hebt betaald dan krijg jij bij de afrekening het teveel betaalde geld weer terug . En Als de maanlijkse schatting te laag is geweest dan moet jij bij eindafrekening bij betalen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100