Mijn vulpen doet het niet meer als ik hem een tijdje niet heb gebruikt, de vulling is vol, hoe krijg ik hem het makkelijkst weer schrijvend?

Als ik er aan lik, doet hij weer een paar letters, en ook al herhaal ik dit steeds, hij blijft er na een paar letters mee op houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Haal de vulling eruit. Spoel het kroontje onder de warme kraan goed af. Dep hem daarna goed droog met keukenrol. Plaats de vulling er weer in en knijp een beetje tot er inkt uit komt. Schrijf nu net zo lang tot de inkt constant blijft lopen.

laat je vulpen even weken in lauw water.

ik hou de punt van de pen heel even in een vlammetje en kras dan over de zool van mijn schoen en dan nog eens proberen om te schrijven.

Voorkomen is beter dan genezen. Bewaar je vulpen met de dop naar beneden. Als je een patroon gebruikt, dan de punt van je pen in de patroon opening natmaken, als je een zuigzakje gebruikt, dan is het helemaal eenvoudig. Zakje loshalen (als patroon) een even door dicht drukken een druppel inkt op jouw pen laten vallen.

even de kroon goed afspoelen onderr de hete kraan. of de vulling er uit halen en laten weken in warm/lauw water. meestal doet hij het dan wel weer;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100