Hoe kan ik dit nu het beste sausen?

Ik heb pleisterwerk op de muren en op het plafond. Er zit geen plint tussen ofzo, dus het loopt in elkaar door. Nu wil ik graag een paar muren een ander kleurtje geven. Hoe kan ik dit nu mooi strak er uit laten zien?
Afplakken met plakband gaat niet, want daar gaat de verf onderdoor.
Liniaal ertegen houden lukt ook niet, want daar gaat de verf ook onderdoor.
Ik heb weleens gehoord een randje kit eerst aanbrengen, maar daar wordt het lijkt mij toch ook niet echt mooi van.
Iemand een goed idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewoon een architraaf of plafonlijst aanbrengen. Deze zijn er in vele soorten van klassiek tot modern. Of als je dat niet wilt. Vermoedelijk heb je een betonen plafon. Zul je de boel goed moeten versnijden. Dus schilderen met de vaste hand. Maar hier bij gebruik van een rond en platte kwast. Koop wel een kwaliteit kwast en niet zo'n goedkope. Goedkoop is duurkoop vaak. Een goed kwast houdt meer verf vast en versnijdt beter. Deze hebben meer haren in de top.

Het beste resultaat krijg je door met een niet al te grote RONDE kwast eerst de randjes te doen, daarna de rest met een roller invullen. Het kost even tijd, maar wordt wel mooi strak. Het is wel verstandig om de verf dan heel iets te verdunnen, want je brengt het met de kwast altijd iets dikker op dan met de roller. Met kit kan ook wel, maar daarvoor moet je wel heel goed kunnen kitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100