hoe kan ik ervoor zorgen dat de verf op mijn oude deuren blijft hangen?

Ik heb een huis uit 1870 met nog de originele deuren. Nu heb ik die deuren grotendeel schoongemaakt, geschuurd en nadien geverfd. De eerste deuren heb ik gedaan met een Levis-verf, gewoon wit, en die blijft goed hangen. Maar de deuren die ik nu doe, hebben een speciaal kleurtje nodig dat bij het behang past. Ik heb dit gekocht in een bekende Belgische keten voor verf, waar ze kunnen "lezen" welke kleur bv. je behang is en als je net dezelfde kleur op je deuren wil, kunnen ze die kleur maken.
De keten heeft een goede naam en is ook relatief duur, alleen... die verf bladert af. Ik had het al gemerkt op mijn huisdeur, binnenkant gedaan met Levis (wit), buitenkant met de kleur die we moeten gebruiken voor onze deuren (speciaal gemaakt in de verfwinkel). De buitenkant is helemaal aan het loskomen, de binnenkant hangt er nog stevig aan. Nu dacht ik "dat komt omdat die verf van de verfketen "buiten" is, dat komt sneller los". Maar nu heb ik al enkele binnendeuren met die verf gedaan en de verf komt ook los. Ik heb de deuren goed voorbereid, wat een hele klus was, er hing heel oude verf op die er heel moeilijk afging. Hier en daar is er nog een restje en exact daar bladert de verf af. Met Levis heb ik dat probleem niet. Wat te doen? Ik heb alle (dure) verf al gekocht dus nieuwe verf kopen zie ik niet zitten... een onderlaag misschien? Of nog iets anders? (in de verfwinkel hebben ze me iets gegeven maar dat helpt geen moer).

Weet jij het antwoord?

/2500

Goed ontvetten na het schuren en dan primer opzetten dat een dag of twee laten drogen, en dan de verf opzetten, dan moet het echt goed komen. De primer is de bron is voor verf op terpentine basis, maar er zijn ook primers voor hout op water gedragen verf.

Bronnen:
https://www.onlineverf.nl/winkel/sigma-s2u...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100