Hoe los ik dit elektriciteitsprobleem op?

In mijn tuin heb ik elektriciteit. Er zitten stopcontacten op aangesloten en ook mijn tuinverlichting. De stroom komt uit de garage. Daar zit een schakelaar waarmee ik de stroom kan in- en uitschakelen. De schakelaar staat aan. De tuinverlichting kan ik vanuit de keuken aandoen door middel van een draadloze afstandsbediening.

Vorige week deed die tuinverlichting (meerdere armaturen) het nog, maar sinds mijn man een elektrische bladblazer heeft gebruikt, krijgen we de verlichting niet meer aan. Ik weet niet of het een verband houdt met het ander. Er staat nog steeds stroom op de stopcontacten en ik ga ervan uit dat niet ineens drie lampjes kapot zijn gegaan. De batterij in de afstandsbediening hebben we vervangen, maar dat heeft het probleem ook niet opgelost.

Hoe krijg ik de verlichting weer in orde? Ik weet echt niet wat ik moet doen en mijn man is ook niet zo'n held met dat soort dingen.

Zie foto voor meer duidelijkheid.

Toegevoegd na 2 minuten:
Ik ben bezig met de foto. Het lukt niet zo snel helaas...

Toegevoegd na 6 minuten:
Jeetje, als vier keer geprobeerd. Laatst had ik ook al zoveel problemen met het uploaden van een foto. Ik weet niet wat er fout gaat. Ik selecteer de foto, voeg hem toe bij de vraag en vervolgens komt er een melding dat de vraag is bewerkt, maar zie ik nog steeds geen foto. Nog even geduld voor de foto dus.

Toegevoegd na 7 minuten:
.

Toegevoegd na 43 minuten:
http://tinypic.com/view.php?pic=kbyb1x&s=6

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

LET OP, HAAL EERST DE STROOM ER GEHEEL AF (Stop los) of laat het iemand met verstand van zaken doen. Zoek de ontvanger van de zender op en schroef deze open, hier moeten de schakeldraden van de lampen ergens in zitten, verbind deze met de bruine 220 draad, dan moeten ze branden. _Branden ze nu? Afstandbediening of ontvanger defect. _Branden ze nog niet, of kabel breuk, of toch toevalig meerdere lampen gelijk stuk.

Een nieuw lampje indraaien levert sneller uitsluitsel dan de vraag stellen op deze site.

Misschien hebben jullie een tijdelijke kortsluiting. dit kan lang duren maar ook kort. (aangezien wij dit ook een keer gehad hebben) maar wat ook kan is dat dat stopcontact waar jij je bladzuiger aan had zitten kappot is. dus als je daar de stekker erin doet van de lampjes. kan het ook zijn dat dat het is. Hopelijk heb ik goede informatie gegeven mvg Jils

Ik zou beginnen met een armatuur te demonteren en te kijken of er in de fitting vochtige grond zit, die door mieren e.d. naar binnen is gebracht en mogelijk kortsluiting veroorzaakt in het armatuur. Ik heb dat zelf eens gehad en na schoonmaken brandden alle zes lampen weer. Succes.

In negen van de tien gevallen is de ontvangerunit waarop de tuinverlichting is aangesloten defect geraakt. Als de stopcontacten in de tuin onafhankelijk staan van de afstandsbediening dan is het logisch dat daar gewoon spanning op blijft staan. De tuinverlichting wordt gescheiden aangestuurd d.m.v. de afstandsbediende ontvanger unit. Deze gaan gewoon op gezette tijden kapot. De oorzaak kan van alles zijn, maar meestal iets onbenulligs waar niemand wat aan kan doen. Remedie: Vervang de ontvanger/afstandbediening in z'n geheel. De kosten zijn het niet: ca.: 29,- euro bij de bouwmarkt voor een weerbestendige set.

als de stroom van de schakelaar af is geweest is hij zn geheugen kwijt als het goed is zit er een knopje op met learn dat je in moet drukken en de schakelaar van de afstands bediening dan zou hij het weer moeten doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100