Hoe laat je een scheidingswand op zichzelf staan?

Ik wil een scheidingswand maken op kot bestaande uit 2 delen die verbonden zijn met scharnieren.

Aangezien we niet mogen boren op kot wil ik een wand maken die op zichzelf kan staan. Het tweede deel is niet rechthoekig maar eerder zoals een trapezium.

We kunnen niet werken met studs ofzo dus ik zoek een oplossing hoe ik deze wand op zichzelf kan laten staan.
Het moet er niet mooi uitzien, gewoon praktisch.

Weet jij het antwoord?

/2500

Trucje vanaf de set in de filmwereld: gehele wand 2,5cm kleiner maken. Wiggen zagen die je per paar tegenelkaarin kan fixeren in die 2,5cm 'ruimte'. Dan deklatten tacken op de wiggen die de wand dan naadloos maakt!

Bronnen:
http://nl.tinypic.com/r/se5emw/9

Optie 1: Als je de 2 panelen met scharnieren aan elkaar maakt, kun je ze in een hoek ten opzichte van elkaar zetten en dan blijft het vanzelf staan. Wil je het geheel toch iets rechter dan kun je beide panelen nog doormidden doen. Dan heb je 4 panelen die je met scharnieren aan elkaar kunt bevestigen en in een zig-zag lijn kunt zetten. Zoals een kamerscherm. Optie2: Zet een houten lat tegen de muur en een andere lat hier aan de bovenkant aan, die je ook boven aan de wand bevestigd. Doe dit aan 2 kanten en je wandje blijft staan. Je hebt dan meteen tegen de muur en onder het plafond een houten lat waar je van alles aan kunt hangen zonder te boren.

Met Faay wandpanelen. Die worden met lijm en een boutsysteem klem gezet tussen plafond en vloer. Er kunnen ook deuren in gemaakt worden. Ze kunnen even gemakkelijk geplaatst als verwijderd worden.

Bronnen:
http://www.faay.nl/scheidingswanden/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100