hoe zorg ik ervoor dat Billy kasten van Ikea (80 cm) hun draagsterkte behouden?

Ik las en hoorde al enkele keren dat Billy van Ikea (maat 80 breed) neiging hebben "to cave in" zoals één site het beschreef. Een andere bron zei dat ze niet gemaakt waren voor lang gebruik...
de maat 40 cm zou steviger zijn, maar ik zou liever de bredere maat gebruiken.
Is het probleem nog bij mensen bekend? En wat kan ik doen opdat Billy stevig blijft en de planken hun draagsterkte behouden (zonder dat het uitzicht teveel veranderd wel liefst...)

Weet jij het antwoord?

/2500

Onder de planken vierkante buizen schroeven ( per plank twee ) of aan de achterkant een kruis monteren. Beide monteren lost het probleem voor 100% op. Ik heb zelf dat probleem zo opgelost. de kasten staan als een huis.

De planken zijn van spaanplaat, en kunnen doorzakken, als je er een groot gewicht boeken op zet, zoals een plank vol zware, grote kunstdrukboeken. Bij mijn Billie kasten met het pocket formaat boeken zie ik geen doorzakken. Een eenvoudige methode om doorzakken te voorkomen is van de vloer tot bovenaan midden in de kast plankjes van 20cm breed zetten. Die kan je in een bouwmarkt op maat laten zagen en hoeven tussen de boeken niet echt op te vallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100