met wat (elektrisch gereedschap) kan ik het mooiste gleuven in hout maken om er treden in te plaatsen?

ik moet enkele traptreden vervangen wegens houtworm. maar de gleuven lopen niet helemaal tot achter, dus ik moet ze wat groter maken om de nieuwe treden erin te kunnen schuiven.ik zou hiervoor graag elektrisch gereedschap gebruiken dus geen beitel of zoiets.
Want om daar heel nauwkeurig mee te werken is geen lachertje. De gleuven moeten immers van een exacte hoogte en diepte zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een bovenfrees is de beste oplossing zoals crea al zegt. Door de machine langs een mooie rechte lat laten lopen kun je mooie rechte sleuven maken op gelijke diepte. De lat kun je klemmen of simpel vastschroeven, je moet hem wel telkens verzetten. Je moet wel leren met zo'n machine te werken, daar mag je gerust enkele goedkopere planken aan opofferen. Een alternatief is twee gleuven te maken met een handcirkelzaag (met evt. een gleuf ertussen) en de resten met een beitel wegsteken, maar ook dat is niet eenvoudig en vereist oefening.

Daarvoor koop of huur je een freesmachine.

Een bovenfrees. Of een (in diepte instelbare) cirkel of invalzaag. Alleen zie ik een mogelijk probleem. Je zegt dat de gleuven niet helemaal tot achter lopen, als je het daar over de bestaande trap hebt, dan gaat je dat met geen enkele machine lukken, je komt niet in de hoeken. Gaat het om de losse nieuwe treden dan zie ik geen probleem.

Mischien is de de Dremel TRIO iets voor jou. Deze is namelijk erg compact, je zult er dus makkelijker mee in de hoeken kunnen werken! (zie bron)

Bronnen:
http://www.dremeleurope.com/dremelocs-nl/c...

Met bovenfrees, en een "renovator" Je kan ook met een handzaag werken, als het een open trap is, en als de oude tree er nog in zit, nog gemakkelijker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100