hoe moet / kan ik geimpregneerd hout onderhouden?

Ik heb een vuilnisbakombouw van geimpregneerd hout. Van dat hout wat een beetje groen is "uitgeslagen".

Hoe kan ik deze bakken onderhouden zonder de kleur te veranderen? Is nu een mooie houtkleur en dat zou ik graag behouden.

Kan je een beits (of iets dergelijks) gebruiken waardoor je dezelfde groenige kleur krijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk HOEF je het niet te onderhouden ; daarom is het geimpregneerd. Na verloop van tijd echter krijgen weer en wind er wel invloed op en zal het uiterlijk wat veranderen, en vind je dat misschien niet mooi. Dan kun je het hout gewoon behandelen met buitenbeits of olie. En dan is het ook nog eens extra beschermd. Het is wel verstandig te wachten met een eventuele nabehandeling tot de oorspronkelijke impregnering goed is ingetrokken en eventuele oplosmiddelen en vocht uit het hout zijn verdwenen. Toegevoegd na 47 seconden: Beits en olie zullen altijd invloed hebben op het uiterlijk. Als je het mooi vind zoals het nu is, kun je het dus ook prima zo laten ; het hout IS tenslotte al beschermd.

Bronnen:
http://houtweb.nl/restol-houtolie
http://www.carpgarant.nl/faq/hoe-moet-ik-g...
http://www.tenco.nl/default.asp?pageid=57

Het goedkoopste is eenmaal per seizoen met olijfolie behandelen: Ruim aanbrengen inlaten trekken en goed uitwrijven.

geimpregneerd hout is maar de eerste laag geimpregneerd sat zie je goed als je het verzaagd,,als je geen verandering van kleur wilt kun je het hout het beste behandelen met blanke beits zeker de kopse kanten meerdere malen behandelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100