hoe behandel ik de pootjes van een bedje dat ik aangetast door houtworm?

Voor onze dochter hebben we een antiek klepledikantje gekocht. De pootjes zijn echter aangetast door houtworm. (de houtworm is weg, enkel de gaatjes zijn nog zichtbaar)

Nu wil ik de gaatjes wegwerken voordat ik hem ga schilderen, maar hoe kan ik dit het beste zelf doen? (een restauratie door een bedrijf is geen optie vanwege de kosten)

Weet jij het antwoord?

/2500

Grote weggevreten stukken vul je op met Gupa vloeibaar hout, je kneed dit en 'boetseert' hiermee de vorm die weggevreten is. (http://www.agradi.nl/cetabever-gupa-watergedragen-65ml-merbeau.htm) En daarna plamuren met alabastine houtplamuur. (http://www.alabastine.nl/product/houtplamuur/) En dan alles glad plamuren, daarna lichtjes opschuren, weer een beetje plamuren, een beetje schuren, en dan primen en schilderen?(of gelijk schilderen zonder primer)

Omdat het kleine gaatjes zijn zou ik kwastplamuur gebruiken. Lekker verdunnen met terpentine en dan met je handen (rubberen handschoenen aan) de pootjes inwrijven. Zo nodig na droging nog een keer herhalen met pure kwastplamuur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100