Hoe kan ik mijn koelkast schilderen?

De koelkast gaat al jaren mee en is in al die jaren verkleurd en beschadigd. En ik heb een aantal punten herschilderd, maar dat is er niet mooier op geworden, daarom wil ik de koelkast eens mooi wit schilderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eerst goed ontvetten. Dan met een goede primer rollen (Waarschijnlijk kunststof primer). Licht schuren met je fijnste schuurpapier om eea perfect glad te houden. Vervolgens minimaal 2 keer aflakken met een fijn lak rollertje. Toegevoegd na 1 minuut: Spuiten zoals hippo hierboven aanraadt kan ook. Ik vind dat het altijd lastig is om mooi dekkend te spuiten.

Hier twee links: http://www.flippers.be/koelkast_schilderen.html http://www.fan.tv/forum/forum_posts.asp?TID=2989 Succes!

Mijn man is schilder van beroep geweest en die heeft onze oude koelkast ooit geschilderd met zilververf. zag er mooi uit en heeft nog een paar jaar gehouden tot hij echt kapot ging. Erg belangrijk is om hem eerst te ontvetten, schoonmaken en daarna met ammoniak afnemen. ditontvet het beste. Dan ga je hem schuren met schuurpapier 80-90 (grofheid v.d. korrel. Daarna weer goed schoonmaken en met een kleefdoekje erover gaan. Dan haal je alle stofjes weg. Als hij helemaal droog is, moet je hem met grondverf schilderen. Dit kan met een kwast of roller. Als de grondlaag droog is weer even licht schuren met fijn schuurpapier. Weer schoonmaken en met de kleefdoek eroverheen en dan met de uiteindelijke lak die je wilt gebruiken in de kleur die je wilt schilderen. Voor mij zag hij er toen perfect uit, maar mijn man is niet snel tevreden en herhaalde het schuren, schoonmaken, kleefdoekje, nog eens omdat de verf daardoor duurzamer wordt volgens hem. Oh ja, als de deur van kunststof is , dus geen metaal, moet je wel speciale kunststofverf gebruiken. Je kunt hem ook naar een autospuiter brengen als je geen ster in het schilderen bent, maar dat kost je wel geld!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100