Douchekop zakt naar beneden; hoe oplossen?

Zie foto's: het rubbertje zit blijkbaar niet strak genoeg meer om de douchekop hoog te houden, zakt telkens naar beneden.
Dat ding is een jaar oud! Tips iemand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk of je nog garantie hebt, sowieso terug naar de winkel en vragen of zij een oplossing kunnen bieden. Kunnen zij dit niet, dan aan de fabrikant deze vraag stellen. Je mag van zo'n apparaat wel langer genot verwachten. Kan dit niet? Dan kun je waarschijnlijk een nieuwe douchekophouder bestellen. Let er wel op dat je dit van hetzelfde merk besteld en hetzelfde type.

Bronnen:
http://www.beslist.nl/products/main_sanita...

hoi, je kunt hem misschien met een touwtje hoog houwen of met tape. waarschijnlijk is het rubbertje die er in zit int strak genoeg {meer}. gr.naira

Zo te zien zit er een draaiknop om om hem vast te zetten. Heb je die wel gebruikt?

De douchekophouder even helemaal van de stang afhalen, waarschijnlijk heeft deze te weinig draadeind / klemkracht om de douchekop nog te kunnen houden. Je kunt aan de binnenkant van de houder (dus het gedeelte wat normaal tegen de glijstang zit) duct-tape plakken, wel eerst even goed schoonmaken anders hecht het niet voldoende. Zo maak je het gat wat kleiner waardoor de houder beter klemt, wel eerst de stelknop zo los mogelijk draaien voordat je hem er weer opzet.

Als hij naar langs de stang beneden glijdt weet ik het niet. Als hij kantelt wel, net gerepareerd. Daar waar het handvat in zit (de houder die aan de stang zit) daar zit een schroefje achter, soms achter een afdekplaatje, soms achter het geleide stuk zelf. Er voorzichtig uitwippen. Met dat schroefje trek je het vast (lees: klemmend dat de de douchekop niet omlaag gaat draaien). Die aandraaien maar niet muurvast. Als dat niet meer werkt ofwel hij zakt nog steeds: ff helemaal losdraaien en er in kijken. Er zitten verende schotel ringen achter, die kunnen slapper zijn geworden in de loop der tijd. Ik heb 1 ring van 0,5 mm dikte toegevoegd. Toen kon ik het klem aandraaien. succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100