Hoe voorkom ik scheeftrekken van deur ?

Het gaat om een schuur of garagedeur van plm 300 bij 250 (hoogte) cm in twee delen. Ben van plan om geschaafd hout te kopen en zelf twee nieuwe deuren te maken, maar heb de ervaring dat dat gaat kromtrekken. Kwaliteit hout = bouwmarkt.
Bvd voor jullie reactie
PuckeyP

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U kan na de constructie van uw deuren onmiddellijk behandelen. Dat kan zijn met diverse verf of lak soorten. Het belangrijkste is dat uw hout vooraf voldoende uitgedroogd is en nadien zeker geen vocht kan opnemen waardoor die gaat krom trekken. Succes.

Hout halen bij de betere bouwmarkt is al een beter begin. (Hornbach of Multimate) Maar kunt beter naar de houthandel gaan. Te droog zoals gamma en praxishout is zowiezo uit den boze. Beter iets vochtiger (en dan praat je over zo'n 2% verschil) Elk deel de jaarringen contra leggen ten opzichte van de vorige. Hierdoor heffen ze elkaar op bij het kromtrekken (schotelen) Zodra de deur klaar is beitsen of scholderen. Belangrijk is de deuren af te hangen met deugelijke scharnieren en die vast te zetten met voldoende lange schroeven.

wat ook goed kan werken is de verbindingkruizen die je er in schroeft om daar ook L ijzer tussen te zetten dan moet hij zo sterk zijn dat ie niet meer krom trekt en naar de kopse kant van je planken kijken dat de jaarringen tegenovergesteld om en om liggen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100