Mag je Xyladecor houtvernis gebruiken op gipsplaten?

Hallo,
In onze keuken hebben wij Gyproc platen. Daar lagen al 2 lagen matte verf op maar dat was niet zo handig om proper te houden. Ik heb die muren dus opgeschuurd en gereinigd en daarna overschilderd in dezelfde kleur maar dan met satijn glans (2 lagen).
In de DHZ zaak hebben ze me aangeraden om er ook nog een laag Xyladecor vernis over te leggen. Maar op die pot vernis staat enkel dat het geschikt is voor hout. Kan ik die dan gebruiken op mijn geverfde gipsplaten of hebben ze me wat wijsgemaakt?
Alvast bedankt voor het deskundige advies!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kun je beter niet doen, Xyladecor heeft ook een impregnerende werking, dat is iets wat je niet wil hebben want kan i.d.g. vlekken veroorzaken en (afhankelijk van je huidige verf) zelfs reageren op elkaar. Ik zou er eerst niets aan doen en ervaren of deze verf wel makkelijk schoon te houden is, mocht je toch een stapje verder willen is misschien verf op basis van Polyurethaan een optie.

xyladecor heeft hier echt geen nut, geeft een raar effect en heeft op een lakverf totaal geen grip niet doen dus. de satijn glans is ruim voldoende.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100