Hoe kan het dat de decoupeerzaag schokt?

Onze decoupeerzaag hapert enorm, hij dans over het hout en hierdoor kun je niet normaal zagen wat erg vervelend is. Er zit net weer een nieuw zaagje in, alleen die zijn heel snel bot.

Hebben wij wellicht verkeerde zaagjes bij de decoupeerzaag of zijn zij wellicht te lang? Heeft iemand de tip voor ons? Zodat we weer verder kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor de goede zaagwerking moeten er minimaal 3 zaagtanden op het materiaal staan. Wanneer de afstand tussen de tanden te groot is krijg je het schokkende effect.

Wellicht duw je te hard, dit in combinatie met grote tanden maakt het dat hij snel hapt, en niet de kans krijgt op toeren te komen. De machine moet het werk doen. Ook kan het zijn dat het te zagen materiaal niet vast genoeg ligt ( lijmtang gebruiken.) gebruik bij dun hout 4mm tot 9mm zaagjes met kleine tandjes, en dik hout 12 mm tot c/a 25mm grotere tanden. Ook kan je bij professionele machines het toerental afstellen. Ook kan het zijn dat je te scherpe bochten wil maken.

Je moet de decoupeerzaag ophet te zagen projecet zetten en vlak aan drukken .Zaag je met losse machine, gaat hij dansen. Zie dit filmpje hoe je het moet doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100