Hoe bescherm ik het beste een houten plank die op 7 cm boven de gaskachel moet hangen?

de vensterbank zit vlak boven de kachel, en er moet gewoon een plank boven anders roostert onze kat zichzelf.

Maar, de plank wordt te heet. Nou zit er al radiatorfolie onder de plank, maar we vinden nog steeds dat de plank te heet wordt.

Wat zou u daar aan doen?

Toegevoegd na 5 minuten:
* het hout wordt zo heet dat we dadelijk last hebben van spontane ontbranding....
Daar willen we iets aan doen, maar WAT is de beste oplossing?

Toegevoegd na 1 uur:
* de kat ligt NIET op die hete plank, maar zal er onherroepelijk op willen springen. dat kan ik niet voorkomen, dat is het nou juist.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gezien het gevaar voor brand zou ik er helemaal van af zien. Zeker als je een thermostaat kachel hebt, als er dan met koud weer, een raam of deur wat langer open blijft staan, gaat de kachel zo hoog mogelijk branden en is brand niet ondenkbaar!! Toegevoegd na 34 minuten: Leg een paar beton tegels op je kachel, je kan hele mooie op een tuincentrum kopen in alle kleuren en met siergrind, zijn ze te breed, dan kan je met een slijpschijf er makkelijk een stuk van af slijpen. Laat de tegels wel een stuk over de kachelrand steken. Door de tegels , kan het hout nooit meer oververhit raken en de kat zit lekker!

Een kussentje erop leggen waar de kat altijd zit???

Een schuine metalen plaat in een hoek van ongeveer 45 graden tegen de onderkant van de plank bevestigen. Zo kan de warmte gekeerd worden en wordt de plank minder heet.

Je kunt eventueel een metalen plaat van 1 á 1,5 mm onder schroeven, waarbij je tussen de plaat en de plank een sluitring op de schroef plaatst. (Zo blijft de plaat 'vrij'van de plank)

Aluminium-folie daar maken waar het het heetst wordt aan de onderkant met punaises en een kussentje aan de bovenkant...

De poes zoekt een warm plaatsje maar is heus niet zo dom te blijven liggen tot ze in de hens vliegt. Maar als het zo is als beschreven in de toevoeging dan is het aan te bevelen de kachel daar weg te halen danwel de vensterbank een eind omhoog te doen. Daar komt dan nog bij dat er ook iets misgaan kan met de kachel wat net onder de vensterbank toch echt heel gevaarlijk is.

De veiligste oplossing is m.i. de kat leren op een andere plek te gaan liggen.

leg er een hardstenen of granieten vensterbank in deze zijn niet echt duur en ze vliegen niet in de brand en voor de kat leg je er een lekker kussentje op je moet geen speksteen gebruiken want die geleid de warmte wel heel goed

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100