Hoe werk je de naden weg van glasvezelbehang?

We hebben er nu 1 keer overheen geschilderd. Alleen zijn de naden duidelijk zichtbaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij hebben ook glasvezelbehang, vroeger schilderde ik dat altijd zelf, met lelijke naden die enorm opvielen als gevolg, nu kan ik dat niet meer zelf, door mijn beperking, dus vorig jaar een schilder door mijn huis laten gaan. Deze vroeg mij de naden licht op te mogen schuren, voordat hij aan het latexen ging, hij heeft dit gedaan en volgens anderen met prima resultaat, geen naden meer. Ik denk dat dit ook jouw probleem is, zo kun je dit dus oplossen, waarmee hij heeft geschuurd weet ik niet, dus dat zou je even na kunnen vragen bij de verf speciaalzaak ( met een beetje geluk weten ze het bij de bouwmarkt ook).

Glasvezelbehang is meestal breder (1 meter) dan gewoon behang (52 centimeter). Bij deze behangsoort wordt 'de muur ingesmeerd' met 'speciale lijm' en een 'roller'. Het teveel aan lijm wordt eronder vandaan/ glad gestreken met een 'spatel'. De glasvezels moeten worden afgewerkt met 2 lagen '(muur)verf'. Naden en hoeken van glasvezelbehang worden meestal afgekit met acrylaatkit. De kwaliteit van glasvezelbehang verschilt nogal, dus het blijft een stukje uitproberen. Andere tips die ik gehoord heb: Voorzichtig schuren. Verf met een licht structuur gebruiken. De naden accepteren als "dat hoort erbij". Dat laatste heb ik zelf gedaan.....

De glasweefsel is verkeerd geplakt, dat is het probleem. Dit hoor je bij het plakken 8 cm over elkaar te plakken en dan op 4 cm dubbel door te snijden. Daardoor valt de bovenste afgesneden strook eraf en de onderste moet je uit de lijm weg pakken. En zo vallen de beide banen dan precies naadloos tegen elkaar. Wat hier gebeurd is dat de kanten van de rol beschadigd en geblest tegen elkaar geplakt zijn. Daardoor houd je die naden altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100