wat kost een afdak?

ik wil een afdak bouwen van ongeveer 4 bij 2 meter en ik wil hem wel graag maken dat hij goed stevig blijft staan.met golfplaten die licht doorlaten, nu heb ik een hele grote tuin met een hoop planten maar helaas geen geldboom dus mag hij niet te duur worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een euro of 300 minimaal, afhankelijk hoe sterk en goed je het maakt.

Ik denk dat je onder de 300 euro kan blijven. Het is zaak om 4 schuttingen te kopen, deze zullen meestal rond de 30 euro zitten. De golfplaat opzich is ook niet duurder dan 50 euro. Vervolgens zag je de schuttingen op maat, uiteraard de achter kant hoger dan de voorkant ( paar millimeter is genoeg!!). Je zaagt aan een kant een deel van de schutting weg zodat je bij je spullen kan. Je bevestigd vervolgens de golfplaat met schroeven op de schuttingen. Uiteraard is het makkelijker gezegd dan gedaan, maar loop een keer een bouwmarkt in de buurt binnen ( Formido, Praxis of Gamma). Deze zullen je van prima advies en materiaal voorzien. Ik verwacht dat de kosten onder de 200 euro zullen blijven!

Ik mis in de beschrijvingen nog het hoofdstuk 'fundering'. Je wilt namelijk niet dat je afdak bij de eerste windvlaag naar de buurman verhuist. Een paar geïmpregneerde palen en een zakje of twee cementmortel er bij optellen... gaat het toch richting de 300 euro.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100