Hoe zit het met eigendomsrechten bij een ontwerp?

Ik heb meegedaan aan een wedstrijd. Ik had een ontwerp gemaakt. Ik ben vrij hoog geëindigd (zonder prijs) maar ben wel opgevallen bij een ander bedrijf. Heeft het bedrijf waarbij de wedstrijd was nu alle rechten of ben ik vrij om te gaan en staan waar ik wil? Ze doen er namelijk verder niks mee...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ontwerp dat je hebt ingestuurd voor de wedstrijd mag je natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken! Jij bent immers degene die het heeft bedacht en dus valt het onder het auteursrecht. Het enige waarop Intratuin aanspraak kan maken zijn de auteursrechten van de foto's: door deelname aan de wedstrijd heb je daar afstand van gedaan. Maar dat geldt natuurlijk niet voor het auteursrecht dat op het ontwerp van toepassing is.

Bronnen:
http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/101532/

Dat zo niet te zeggen. In de meeste gevallen heb je door mee te doen alle rechten overgedragen. Er zijn zeer zeker algemene voorwaarden verbonden geweest aan die wedstrijd en door mee te doen ben je hoogstwaarschijnlijk stilzwijgend akkoord gegaan. Wat ook kan is dat je een formulier hebt ondertekend waarbij je met die voorwaarden akkoord ging ( de kleine lettertjes of verwijzing naar de algemene voorwaarden). Lees dus jouw exemplaar van dat formulier of vraag de voorwaarden op bij de organisatie van die wedstrijd. Daarna kan je desgewenst rechtshulp inschakelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100