waarmee kan ik het best een plavuizenvoer gelegd op planken afkitten?

Toegevoegd na 1 minuut:
gewooon voegsel komt steeds los

Weet jij het antwoord?

/2500

Plavuizen op een plankenvloer is geen goed idee want die planken "leven" (uitzetten/krimpen) en daardoor komt dat los. Als u dan toch wilt voegen kan u beter kiezen voor een soepele voeg waardoor de plavuizen onderling kunnen bewegen. Toegevoegd na 3 minuten: Vergeten vermelden dat ik RC Flexijoint bedoel.

Bronnen:
http://www.reynchemie.com/RC/showProduct.a...

Kit trekt meestal vuil aan en is daarom niet zo geschikt als voegmiddel voor plavuizen, je kunt voegen helemaal leeg krabben, en vervolgens naar een tegelhandel te gaan en bijvoorbeeld de eurocol wd 706 of 707 te kopen dat is een flexibele voeg die in principe niet uit je voegen zal scheuren. Dat kan je in doosjes van 5 kg kopen. Let wel! je oude voegen moeten wel helemaal leeg, schoon, stof en vetvrij zijn. dus na het krabben even stofzuigertje erdoor heen halen. Dit kan ook op een houten ondervloer gebruikt worden.

Bronnen:
www.bouwmaterialenleverancier.nl › ... › Tegelvoeg

Iedere bouwmarkt heeft wel voegmiddel wat belooft een flexibele voeg te geven. Er is er al Eurocol genoemd, maar ook Knauf of Omnifill zijn merken. Maar daarmee ben je er nog niet. Je moet dat voegmiddel aanmaken met onverdunde voegen-elast. Zoals deze: Knauf Voegen-Elast is een elasticiteits en waterdichtheids verhogende vloeistof voor de bereiding van Knauf Voegmortels. Of deze: •Voor het invoegen van tegels op houten vloeren: Omnifill BGR aangemaakt met onverdunde Omnibind Elastiflex. http://www.hout-en-bouwmaterialen.nl/omnicol-omnifill-b100wd-waterwerende-flexibele-voegmortel.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100