Is dit asbest?

Vuurtest gedaan.. Haren verbranden niet. Kan er asbest in het pleisterwerk zitten? Is afkomstig van een plafondplaat.

Groeten

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vermoed van niet, maar aan de hand van je foto kan in het niet met zekerheid zeggen. Wanneer zijn de plafondplaten aangebracht (jaartal)?

Er zijn nooit plafonplaten van asbest gebruikt om stuclagen op aan te brengen dus het is geen asbest

Asbest kan bijna overal inzitten, zit het in het pleisterwerk of in de plaat erachter? (het kan beiden) Als die haren oranje oplichten en niet verbranden dan zou ik niet weten wat het anders is. (je kan dezelfde test dus herhalen op hetzelfde stukje) Dus ja, grote kans dat het asbest is. Een officiële test kost ongeveer 100,-

Hoi Tim. Wat je daar vasthoud is geen asbest.Het verbaast me dat je dingen in de fik steekt en er ook aan gaat ruiken. Bloemen ruiken ook en die hoef je niet eerst in de fik te steken. Groet Over asbest heb ik een link toegevoegd.

Bronnen:
http://www.lenntech.nl/schadelijke-stoffen...

Asbest kan volledig onzichtbaar voor het blote oog ergens inzitten. Zulke grove vezels (haren) kun je helemaal niet inademen. De inadembare vezels zijn maximaal 3,5 micrometer groot, de rest blijft in je bovenste luchtwegen hangen is daarmee ongevaarlijk, hooguit irriterend. Zekerheid krijg je alleen door te laten testen!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vezel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100