hoe maak ik vouwdeuren met onzichtbare scharnieren?

voor mijn woonkamer ben ik nog wat aan het twijfelen tussen vouwdeuren en schuifdeuren. hoe dan ook, schuifdeuren zouden op een andere plaats in mijn huis zeker een supergoede optie zijn. alleen zou ik ze willen zelf maken plus dat, als ze dicht zijn, er een gladde kastenwand is (dus zonder knoppen of scharnieren). hoe kan ik dat verwezenlijken?

Toegevoegd na 52 seconden:
ik bedoel dus accordeondeuren. plastieken vouwdeuren wil ik voor alle duidelijkheid niet. het moet in hout zijn of mdf of dergelijke....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de scharniertjes aan de binnenkant zetten en je laat ze naar buiten toe openvouwen dan zie je ze niet aan de buitenkant. Je ziet natuurlijk wel de lijn tussen twee deurtjes.

Als je absoluut geen schrnieren wilt zien, wordt het een heel gedoe: je zou dan elk paneeltje moeten "inpakken" met stof en tussen de panelen het zaakje dicht moeten stikken. Oftewel je stof wordt het scharnier, kan wel, heel gedoe. Je kan ook gewoon hele kleine scharniertjes gebruiken en die goed diep laten verzinken, lik verf erover heen en het is bijna onzichtbaar!

Er zijn diverse soorten onzichtbare scharnieren in de handel, o.a. Soss scharnieren en die van Argenta. Deze worden ingelaten in de kopsekant van de deur en hebben openingshoek van 180 graden. Niet het goedkoopste scharnier maar wel erg fraai. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei zwaartes voor diverse deurdikten. Te koop bij de betere ijzerwaren speciaalzaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100