hoe kan ik een enkelsteens muur isoleren zonder ruimteverlies?

Het gaat om een schuur/ bijkeuken. er is 1 verwarming maar de thermostaat hangt elders dus het wordt snachts ijskoud.

Toegevoegd na 18 minuten:
Maak daar zo min mogelijk ruimteverlies van.

Toegevoegd na 22 minuten:
Halfsteens/ enkelsteens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je geen ruimteverlies aan de binnenzijde van de schuur wilt krijgen, kun je een extra muur aan de buitenzijde (laten) plaatsen. De spouw kun je vervolgen dan weer isoleren.

Met isolatiefolie, maar ook dat kost je een paar cm. En hoe meer ruimte het mag kosten hoe beter je kan isoleren. Anders aan buitenkant, maar dat kan duur worden en is vaak nogal lastig.

De vrijwel goedkoopste manier is isolatiemateriaal aan de buitenzijde en daarop ruwhout en dat beitsen, maarjah, dat moet je mooi vinden. Aan de binnenzijde isoleren is beter en als je het dan met weinig ruimtegebrek wilt doen, moet je eens kijken naar afgewerkte isolatieplaten. Die zet je tegen de muur en dan is deze meteen afgewerkt. Bedenk overigens dat de meeste warmte door het dak en ramen verloren gaat. Dus evt. dubbel glas plaatsen kan ook al helpen. Halfsteens is trouwens de steen in de lengte van de muur en steens is dus eigenlijk twee stenen breed. Steens kun je meestal herkennen aan de kopjes op de hoek en uiteraard ook aan de dikte van de muur. Steens kun je het beste aan de buitenkant isoleren.

Woensdag was en een stukadoor bij mij en daaraan stelde ik de zelfde vraag toevallig en deze antwoordde dat je een muur kan laten stucen met isolatie erin verwerkt , misschien is het een mogelijkheid wat te zoeken , want een laagje stuc is hooguit 5 cm dik

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100