Hoe vervang ik de lamp van deze plafonniere?

Zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik de kap van de plafonniere af krijg om zo de lamp te kunnen vervangen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij hangt de witte kap in de ring, er moeten dus ergens schroefjes of klemmetjes zitten die los moeten. Inderdaad wel opletten dat je je hand eronder houdt voor het geval dat de kap naar beneden valt.

Langs de rand zitten m.i. drie knopjes waarvan je er minstens 2? moet losdraaien. Wel erop letten dat de witte kap er niet afvalt, dus ondersteunen.

Dit type lamp is meestal te openen door het glas een kwartslag te draaien en dan voorzichtig afhalen, omdat je dan meestal tegen de lamp stoot. En gelijk even een sopje geven, want dat heeft hij wel nodig. Toegevoegd na 2 minuten: En die kwartslag is van onderaf gezien, tegen de richting van de klok.

Er zitten 3 ronde schijfjes onderaan de metalen ring, die kan u los draaien, 2 lijkt mij al voldoende. Opletten dat die globe niet naar beneden valt.

Speur eens naar een merknaam en type naam of nummer. Google met deze als zoekterm. Mogelijks belandt u bij een fabrikant. Daar bij de serviceafdeling uw vraag stellen samen met een foto. Ik heb positieve ervaringen met deze werkwijze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100