Hoe krijg ik dit bed geverfd of op een andere manier in een andere kleur?

Hoe krijg ik dit bed van Ikea in een andere kleur? Kan het met verf en zo ja: wat voor soort verf en hoe moet ik het voor behandelen of kent iemand een andere manier om dit bed een ander kleurtje te geven? Het moet rood, zwart of wit worden. Bij de productomschrijving staat: spaanplaat, folie, ABS (kunststof).

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50180414/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het opschuren zou ik bij dunne folie niet doen. alleen ontvetten is ook goed, eventueel met een schuursponsje. als primer kan je het beste kunststof primer nemen. voor spuiten moet je een goed geventileerde ruimte hebben, of buiten spuiten, en daar is het nu nog een beetje te koud en te vochtig voor. niet alleen onprettig voor jou, maar ook voor de verf, die dan niet mooi opdroogt. als je het bed verft, moet je eerst alle onderdelen apart verven, en hem pas in elkaar zetten als de verf na 48 uur goed droog is.

Het bed is dus gemaakt van spaanplaat met een laagje kunststof erop. - heel licht opschuren - primer erop spuiten - kleur naar keuze, LAK. Ik denk dat je de het mooiste resultaat krijgt met spuitbussen lak. Met een rollertje kom je wel veel hoekjes tegen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100