Ik krijg een dunne ontstoppingsveer niet door de haakse bocht van de keukenafvoer. Zit er in de afvoer een roostertje of doe ik iets verkeerd?

Afvoer is verstopt en bij het proberen te ontstoppen met veer wil die veer al snel niet verder, ook niet als ik probeer om hem in te draaien waarbij ik hoop dat hij zich vast nestelt in de verstopping maar dit lukt niet zelfs niet een beetje dus ik krijg niet eens de kans om het handvat te pakken om daar aan te draaien want dan valt de veer uit de afvoerbuis. ik kan moeilijk het uiteinde blijven vasthouden en tegelijk het handvat pakken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zit geen roostertje in je afvoer. Het zou kunnen dat je een verstopping hebt in de bocht van je afvoer. Meestal zit daar een schroef die je kan losdraaien om al het vastgekoekte vuil eruit te halen. Vanaf die bocht kan je dan proberen om je veer verder te duwen.

Veel ontstoppingsveren hebben een gebogen uiteinde. Een soort zoekrandje. Dat beginstuk kun je er ook zelf aan buigen. Met een rechte veer draaien werkt inderdaad niet altijd. Probeer deze draai-/zoekbeweging eens met de gebogen veer. Ik neem aan dat je ontstoppings middeltjes al geprobeerd hebt...

Een keuken afvoer, dus onder het blad zitten waarschijnlijk stukken die je kan demonteren op zijn minst de syphon. Als dat allemaal niet lukt dan neem je een dunne ontstoppingsveer met zo'n spiraalkop aan het begin. Met een beetje beleid gaat die door iedere bocht en zodra die iets vastloopt dan terugtrekken want daar trek je het vuil mee los Niet wild proberen door te duwen want dan gaat het alleen maar vaster zitten Deze ontstoppingsveer is haast wel in iedere bouwmarkt te koop. zie afbeelding Toegevoegd na 9 minuten: Je moet het wel even met z'n tweeën doen want je heb twee handen nodig om te draaien en de ander duwt het begin erin en met zijn andere hand begeleid hij de veer. Maar misschien was dit overbodig om te schrijven veel succes

Bij een te korte bocht is de kans groot dat die er niet doorgaat OF dat net daar de verstopping zit. Ik zou voorstellen om eerst Destop in te gieten en een tijd te laten inwerken, na 30 minuten 1 liter kokend water nagieten en weer voldoende tijd te laten zijn werk doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100