Droogt of zet bouwschuim ook uit bij deze temperaturen ?

Zou dit mogelijk een oplossing kunnen zijn om reeds geïsoleerde maar toch bevroren waterleiding voorgoed vorstvrij te kunnen houden?? Idee is om bouwschuim als extra isolatie mantel om de reeds geïsoleerde leiding te spuiten tot deze niet meer zichtbaar zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Isolatie helpt maar heel kort om je waterleiding vorstvrij te houden. Isolatie vertraagt weliswaar de warmte-afgifte van je waterleiding, maar de hoeveelheid water per meter leiding is doorgaans klein en zal dus ondanks je isolatie vrij snel afkoelen. Als de huidige isolatie tekortschiet is het zeer de vraag of extra isolatie helpt. Misschien moet je toch aan verwarmingslint denken. Als je toch eerst wil isoleren hou er dan rekening mee dat je er later toch zo'n lint achter kunt leggen.

PUR schuim heeft een ideale verwerkingstemperatuur van 20 graden. Minimum temperatuur is 5 graden. Echter.. Je kan natuurlijk de spuitbussen warm zetten, zodat de inhoud op een goede kamer temperatuur komt. Dan zet het wel uit, maar niet maximaal (Dat heb ik zelf vorige week gedaan bij het inbouwen van wat ramen). Een 6 meter rol glaswol is trouwens 50 euro. Dus dat gaat je de kop ook niet kosten ;). Om een buis echt in bouwschuim in te kapselen heb je ook redelijk wat bsjes nodig, als het om enige lengte buis gaat.

ik zou het niet doen om je hele leiding te purren als je ooit een lek krijgt wordt dit laat zichtbaar en dan moet je nog eens gaan zoeken waar het lek zit en pur is niet gemakkelijk te verwijderen ik zou er gewoon wat glaswol of stro omheen doen en dit goed vastmaken met byv tieribs gebruik ook absoluut geen kranten om hem te beschermen want die trekken vocht aan en bevriezen dan ook en dan is het risico op knappen nog groter je kunt er ook zo n verwarmingsbuizen pijp om doen die de warmte in de leiding houd zijn gemakkelijk aan te brengen en als het nodig is ook weer te verwijderen

Pu-hard uit door luchtvochtigheid. Koude lucht heeft een relatieve lage luchtvochtigheid. Beter is om de waterleiding af te tappen en tijdens vorst periodes niet te gebruiken. Als de ruimte niet verwarmt is en de waterleiding niet regelmatig gebruikt wordt zal de kans op bevriezing blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100